Select Page

Over Ons

Geschiedenis

WAAR HET ALLEMAAL BEGON

Jarenlang hebben wij met veel plezier een pizzeria, café en partycentrum gerund. Omdat we het pizza bakken miste, hebben we thuis een pizzaoven in de tuin gebouwd. Vrienden en familie waren erg enthousiast, maar dit was erg arbeidsintensief. Vervolgens is het idee ontstaan een verplaatsbare pizzaoven te maken. Dit heeft drie prototypes met zich meegebracht, wat de Culina Flamma tot resultaat heeft. Er is een internationaal octrooi aangevraagd en toegekend. Daarmee is de Culina Flamma, waarmee wij workshops en pizzapartijen verzorgen, een feit.

Achtergrond

DE AANLEIDING

Na het verkopen van onze pizzeria is het idee ontstaan om zelf een pizzaoven te bouwen in de tuin. Tijdens verjaardagsfeesten kwamen er veel positieve reacties van gasten. Zij zouden ook graag zo’n oven in de tuin willen hebben. Het maken van zo’n stenen pizzaoven is erg tijdrovend. Ook staat zo’n oven altijd op dezelfde plek en duurt het minimaal drie tot vier uur om een steenoven op temperatuur te brengen.

Buitenovens, pizza’s en meer!

Prototype

EEN IDEE IS GEBOREN

Zo is er het idee gekomen om een minder tijdrovende en verplaatsbare pizzaoven te maken. Er bleek nog niet zo iets op de markt te zijn en na flink wat piekeren en slapeloze nachten was er een idee ontstaan. Er is begonnen aan een concept pizzaoven, het zogeheten prototype. Na zeer veel aanpassingen en verbeteringen hebben wij een pizzaoven ontwikkeld die overheerlijke pizza’s bakt, precies zoals ze horen te smaken. Dit prototype is mede tot stand gekomen door DPO Oisterwijk.

Doorontwikkeling

STREVEN NAAR DE BESTE UITKOMST

Na doorontwikkeling van de pizzaoven zijn er toepassingen gevonden voor de restwarmte. Tijdens het wachten op uw pizza kunt u grillen. Heeft u een keer geen zin om pizza’s te bakken, maar wilt u wel genieten van een lekkere maaltijd in de openlucht dan kunt u naast grillen ook wokken of barbecueën. En voor een extra dimensie in de tuin, kunt u de buitenkeuken gebruiken als tuinhaard. Dit kan na het eten of wanneer u er ook maar zin in hebt.

De ontwikkelingsfase staat natuurlijk niet stil en wij gaan gewoon door met innoveren en doorontwikkelen. Zo is het ons gelukt een toepassing te vinden dat u met de Culina Flamma ook vlees en vis kunt roken. Beide manieren van roken zijn mogelijk, zowel het koud als het warm roken.